fredag den 2. marts 2012

Mediepåvirkning

Medierne er med til at bestemme hvad nutidens ideal er fordi at vi mener det er det rigtige at se ud som fx Angelina Jolie og Megan Fox. Men der er så meget mediepåvirkning for er hende modellen virkelig så fejlfri? Hvorfor kommer man ikke til at se ud som de lover i reklamen? For hende der reklamerer for den nye foundation, hvorfor ser hendes hud så skøn ud imens ens egen hud ikke bliver ligeså flot som modellens?
Man tænker meget over tingene og det kører mange kvinders selvtillid ned. Alle vil gerne være så flot som skuespillerne, sangerne og modellerne.

En masse piger lider med dårligt selvværd og selvtillid pga. medierne og påvirkningen af alt det vi ser i tv, reklamer, på nettet, bladene og musikvideoerne.
Man kan også tage danske værter som eksempler. Bare se Lise Rønne fra DR1. Hun har tabt sig sygeligt meget siden hun startede som vært for 10 år siden. Hun nægter selv til Se og Hør at hun har et problem. Men giver hendes alder skylden "Fedtet fordeler sig mere på kroppen med alderen" har hun sagt. Det er noget flere ikke er enige i. Og det er vi heller ikke. DR1 mener ikke det er et problem at beholde hende som vært, da hun er dygtig. Og det er hun nok også. Men når hun er vært for X-factor, et program hvor især mange unge tilbringer deres fredag aften foran skærmen, så udsender hun et forkert signal. For de unge tror derfor at det er sådan man skal se ud, og det er noget de så vil stræbe efter. Efter vores mening bør DR1 trække hende ud som vært indtil hun har taget mere på. Man kan stortset se alle knoglerne på hendes krop, og kjolerne hun har på skjuler det ikke. Det er forkert.
Man kan også se en TV2 nyhedsvært som Jes Dorph. Han var en sund, men måske en smule overvægtig mand. Men han var elsket af alle. Inden han valgte at stoppe havde han tabt sig rigtig meget. Og det var på grænsen til at blive for meget. Det er fint man kan se vægttab i TV'et men værterne skal bare passe på hvor meget de taber sig. For det påvirker vores syn på dem, især af de unge. For de ser op til dem. Hvis de laver en drastisk ændring, så kan det få de unge til at gøre det samme.
Tv-værter, skuespillere og musikere er vores tids idoler, og dem vi ser op til. Og det er dem vi forsøger at kopiere. Så de bliver nød til at tænke over hvad de gør i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar