fredag den 2. marts 2012

Konsekvenser, Bulimi


Bulimi eller Bulimia Nervosa er et andet ord for spiseanfald, og det rammer typisk piger i alderen mellem 15-25. En person der lider af bulimi får ædeflip, for derefter at gå ud og kaste op, dyrker ekstrem motion, eller tager afføringsmidler. Bulimi kan sammenlignes med anoreksi, de har begge det tilfælles at ønsket er at blive tynd. Forskellen er at en anorektiker slet ikke vil spise, mens en person der lider af bulimi grovæder. Hos mange kan anoreksi ende ud i bulimi, men det går meget sjældent den anden vej. Ligesom med anoreksi er det psykiske, sociale, kulturelle eller arvelige faktorer der spiller ind hos folk der får sygdommen.
Det kan være meget farligt at leve med bulimi. Men sygdommen er ret nem at skjule, modsat anorektikere er bulimikere nemlig ofte indenfor normalvægten.
Hvis man kaster op tit fører det til væskemangel som kan gå ind og ødelægge hjerterytmen, det kan føre til at man får hjertestop. Ved opkastninger kan du få betændelse i tandkødet og i spytkirtlerne, og man kan få ætsninger i maven. Ved misbrug af afføringsmidler som fx Magnesia, som er en diarre pille, kan man få forgiftning. Det kan man efterfølgende få nyreskader og nervebetændelse af.
Man behandler bulimi ved hjælp af medicin og terapi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar